kulmapalojen kokeilua

Ketjukuvioiset kappaleet ketjukuvioista koria varten.

Ruutupunonnan malliruutuja on päässyt kertymään tässä nettisivuprojektissa niin paljon, että halusin tehdä niiden säilytystä varten matalat korit, joista niitä on helppo selailla. Puolen ruudun kokoisia koreja voi punoa käyttämällä kulmapaloja ja tässä on käytetty lisäksi perinteisiä ruutuja, jotta korista tulee pitkulaisen mallinen ja siihen mahtuu enemmän ruutuja säilöön. Korien materiaaliksi valikoitui Juhla Mokka, koska siitä olen jo valmistanut ihan riittävästi kasseja. Ensimmäinen kori on tehty ketjukuvioisista Juhla Mokka ruuduista.

jatkuu mainoksen jälkeen

Kulmapalat yhdistetään samalla tavalla kuin neliötkin. Tässä korissa saranat ovat vaan keskellä korin sileitä pintoja ja niiden peittäminen on helpompaa. Myös kulmista tulee siistimmät, kun niissä ei ole solmuja eikä muita saumoja tai päättelyjä. Ketjukuvio jatkuu kivasti koko korin ympäri ja kori on sisältä sekä pohjasta yksivärinen punainen.

Ketjukuvioinen Juhla Mokka kahvipussikori.
Juhla Mokka kahvipusseista valmistettuja ruutuja ja kulmia korin valmistamista varten.

Toiseen koriin tuli 8×8 kulmapalat ja keskelle 6×8 ruudut. Juhla Mokka pusseista jää aina paljon kapeampia suikaleita ala- ja yläreunojen repeilyn takia, niin nyt tuli käytettyä niitäkin pois.

jatkuu mainoksen jälkeen

Eri leveydet näkyvät kivasti korissa, mutta eivät erotu liikaa. Korissa on myös erilaisia punaisen sävyjä, koska suikaleet on leikattu Juhla Mokka pusseista eri kohdista ja samassa suikaleessa saataa jo olla eri sävyjä.

Juhla Mokka kahvipusseista valmistettu matala pitkulainen kori.
Punottuja ruutuja ruutupunonnalla valmistetuissa koreissa.

Yhteen koriin mahtuu noin 40 ruutua ja malliksi kahvipussit, joista ruudut on punottu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top