RUUTUPUNONTA

Täältä löydät ohjeet uniikin kahvipussikassin valmistamiseen ruutupunonnalla! Ruutupunonnalla valmistat kestävät korit ja kassit ilman ompelukonetta, liimaa tai teippiä. Kahvipusseista valmistetaan ruutuja, jotka yhdistetään toisiinsa nauhalla tai nyörillä ruutujen reunoihin muodostuvista saranoista. Ruutupunontaa voidaan soveltaa myös neliöstä poikkeavien muotojen punomiseen, millä saadaan kasseihin ja koreihin erilaisia muotoja ja kokoja. Kahvipussien erilaiset värit, kuviot ja koot antavat rajattomat mahdollisuudet luovaan suunnitteluun ja punontaan. Samalla kahvipussien materiaalin kierrättäminen tekee punonnasta käytännöllisen ja edullisen käsityöharrastuksen.

Katso minuutin mittainen video, jolla on lyhyesti näytetty, mitä ruutupunonta tarkoittaa:

Ruutupunonta tai neliöpunonta on punontatekniikka, jolla voidaan valmistaa punottuja ruutuja esimerkiksi tyhjistä kahvipusseista. Tässä ohjeessa ruutupunontaan on käytetty hopean värisiä Presidentti -kahvipusseja, josta on poistettu päällä oleva vihreä kuviollinen kerros. Ruutu punotaan kuusi suikaletta rinnakkain sekä pysty- että vaakasuunnassa (6×6 ruutu) eli yhteen ruutuun tulee yhteensä 12 suikaletta. Kuviollisista kahvipusseista punottuja ruutuja sekä eri suikaleleveyksiä voit katsoa mallin suunnittelu -ohjeesta ja ruutupunontamalleista.

Ruutupunonnalla valmistetuista neliöistä voi yhdistelemällä kasata mm. koreja ja kasseja. Pienen korin valmistamiseen tarvitsee viisi ruutua ja kätevän kauppakassin saa 14 ruudusta. Kassien ja korien mahdollisia muotoja ja kokoja on useita ja näissä ohjeissa keskitytään ainoastaan yleisimpien mallien tekemiseen. Ruutupunontaa voi myös soveltaa esimerkiksi kulmapalojen punomiseen, mikä lisää entisestään ruutupunonnan mahdollisuuksia ja luovia ratkaisuja. Enemmän erilaisia korien muotoja ja kokoja löytyy blogista >

Scroll to Top