juhla mokka

Juhla Mokka taitaa olla suomalaisten suosikkikahvi tai sitten vaan sitä juovat useimmat kahvipussien kierrätyksestä kiinnostuneet. Juhla Mokka pusseja kerääntyy selvästi eniten, jolloin niistä saa olla koko ajan punomassa uusia kasseja ja koreja.

Näistä muutaman vuoden vanhoista Juhla Mokka kahvipusseista saa punottua upeaa mustavalkoista kuviota. Valkopohjaiset logot olivat vielä vaakatasossa samalla linjalla ja sopivat täydellisesti 6×6 ruudun punontaan. Mustavalkoisen suikaleen molemmin puolin on leikattu suikaleet, joista ylemmästä tulee kokonaan punainen ruutu ja alemmasta punataustainen ruutu kultaisella tekstillä. Pussin alareunaa voi käyttää vielä vaikka punaisen 8×8 ruudun punontaan, jos se on säilynyt avatessa ehjänä. Myös pussin yläreunassa saattaa olla revenneitä kohtia, jolloin siitä saattaa saada kapeampia suilakeita. 

jatkuu mainoksen jälkeen

Samoista Juhla Mokka pusseista eri tavalla leikatut suikaleet ja niistä punotut ruudut. Kaksi ylintä suikaletta on leikattu samalla tavalla kuin edellisessä, mutta pussin alareunasta on leikattu yksivärinen punainen suikale ja jäljelle jääneestä palasta kahvikuppia ja tekstiä sisältävät 8×8 kokoiset suikaleet. Pussin ylä- ja alareunan eri sävyisistä punaisista tulee myös yhdisteltyinä kivoja pintoja.

Vähän uudemmasta, mutta silti vanhasta Juhla Mokka pussista mustavalkoisten suikaleiden alapuolelta leikatuista kahvikuppisuikaleista saa ihan hienoja kuvioita.

jatkuu mainoksen jälkeen

Erilaisia variaatioita mustavalkoisista ruuduista. Oikean reunan ruuduista on hyvä huomata, että kahdella reunalla saranat jäävät punaisiksi.

Uudemmista Juhla Mokka pusseista ei saa enää ruutupunonnalla mustavalkoista punosta, mutta saahan tästäkin tehtyä ihan hauskoja kuvioita. Pussin yläreuna on kivasti yksiväristä punaista. Vielä tasaisemman väristä kuin vanhoissa Juhla Mokka pusseissa. Lisäksi yläreinassa on kultainen raita, jota voi hyödyntää erilaisiin kuvioihin, mitä on enemmän esitelty seuraavassa kuvassa. Näissä ruutupunonta kokeiluissa on punottu sama kuvio kolmella erilaisella suikaleella.

jatkuu mainoksen jälkeen

Erilaisia kuviokokeiluja Juhla Mokka pussien yläreunoista. Uudemmissa Juhla Mokka pusseissa on samaa punaista ylä- ja alareunassa, mitä on käytetty hyväksi vasemman puoleisessa ruudussa. Kahdessa muussa ruudussa on käytetty ainoastaan pussin yläreunan suikaleita.

Juhla Mokka 90 vuotta -pussista oli myös perinteisen Juhla Mokka pussin näköinen versio, jossa lukee alareunassa JUHLA MOKKA 90 VUOTTA ja pussin sivujen logoissa TEKIJÖIDEN KAHVI ja KAFFET FÖR NYSKAPARE. Myös kultaisissa teksteissä kerrotaan Juhla Mokka kahvin juhlavuodesta. Näissä malleissa suikaleiden leikkaaminen on aloitettu alareunasta, josta näkyviin on haluttu jättää sana JUHLA. Seuraavaksi pussista on leikattu 8×8 levyinen suikale, koska sillä leveydellä pussin sivujen kultaiset tekstit saa piiloon. Kolmas ja neljäs suikale on leikattu taas 6×6 levyisiksi ja punottu erilaisia kuvioita kokeillen. Näitä pusseja voi myös yhdistellä hyvin muihinkin kuin juhlavuoden Juhla Mokka pusseihin, jos pienet erot teksteissä ei häiritse.

Juhla Mokka annospusseista (vuosilta 2004-2006) tuulimyllypunottu kuosi.

esimerkkejä blogissa
Scroll to Top