RUUTUJEN YHDISTÄMINEN

Yksittäisiä kahvipusseista punottuja ruutuja voidaan käyttää esimerkiksi pannunalusina, mutta usein niistä valmistetaan kasseja tai koreja. Pienen korin voi valmistaa jo viidestä ruudusta ja keskikokoiseen kassiin menee 14 ruutua. Ruutujen yhdistämiseen voidaan käyttää ihan tavallista lahjanarua tai muuta kestävää muovinarua.

Kahvipussikassin kantokahvoiksi sopii hyvin t-nauha, jota myydään edullisesti isommissa pakkauksissa esimerkiksi Ompelijanmaailmasta, mutta sitä saa ostettua myös pienempiä määriä ompelutarvikeliikkeistä. Nauhojen päitä voi sulattaa varovasti esimerkiksi sytkärillä, jotta ne eivät lähde purkautumaan käytössä. Nauha pujotellaan joko kassin ulkopuolta tai sisäpuolta pitkin ja yhdistetään nauhan päät ompelemalla (joko ompelukoneella tai käsin neulalla ja langalla) tai liimaamalla toisiinsa. 

Ruutujen kiinnitysjärjestyksen voi päättää itse, mutta kulmakohdissa on hyvä kiinnittää huomiota kaikkien kolmen ruudun kulmien yhdistymiseen toisiinsa. Tässä on yksi esimerkki pienen korin ruutujen kiinnitysjärjestyksestä, mutta korin voi hyvin kasata pienemmissäkin pätkissä, jos siltä tuntuu. Esimerkin kassin kasausjärjestyksestä löydät blogista. Ruudut asetetaan vierekkäin ja naru pujotetaan saranoiden läpi isolla silmäneulalla. Tähän sopii parhaiten pitkä tylppäpäinen neula, ettei neulan terävä kärki mene kahvipussimateriaalista läpi. Tässä on käytetty Prymin patjaneulaa, jonka kärki on hiottu pyöreäksi hiekkapaperilla. Myös pienemmät neulat sopivat hyvin tähän, mutta silloin narua pujotellaan yksi sarana kerrallaan. Lahjanarun voi myös kiinnittää teippaamalla punonnassa apuvälineenä käytettyyn tikkuun ja käyttää sitä neulan tapaan nauhan pujottamiseen.

jatkuu mainoksen jälkeenKori tai kassi kasataan pujottamalla naru ensin saranoiden läpi, jonka jälkeen saumat voi halutessaan viimeistellä pujottamalla naru joka toisen suikaleen (suikaleet, joista ei muodostu saranaa) ali, vetäen suikaleet saranoiden päälle. Korin/kassin saumat voivat jäädä reikäisiksi pelkällä saranoiden yhdistämisellä, joten ruutujen yhdistämistavan valinnassa kannattaa miettiä tuotteen tulevaa käyttötarkoitusta. Ruudut kestävät myös paremmin kovaa käyttöä, kun suikaleet on kiinnitetty molemmista päistä viereisiin ruutuihin. Pienissä koreissa tällä ei siis ole niin suurta merkitystä. Lopuksi narujen päät solmitaan ja pujotetaan joko saranoihin tai ruutujen sisälle.

Kahvipussikassin tai -korin yläreuna viimeistellään pujottamalla narua tai nyöriä saranoiden läpi, ettei reuna lähde purkautumaan. Näissä kahdessa korissa yläreunat on viimeistelty samalla lahjanarulla, jolla ruudut on yhdistetty. Yläreunan voi jättää myös viimeistelemättä, mikä on toimiva ratkaisu erityisesti pienemmissä koreissa, joissa reunat eivät joudu kovalle kulutukselle. Vasemman puoleisessa korissa saranat on peitetty ja oikean puoleisessa saranat näkyvät ruutujen saumakohdissa. Vasemman puoleisessa korissa ruutuihin on yhdistelty Juhla Mokka pusseja sekä Presidenttipusseja, jotka on lisäksi leikattu eri levyisiksi uniikin kuvioinnin luomiseksi.

Scroll to Top