kahvipussipunonta tarvikkeet

Tältä sivulta löydät kahvipussipunonnassa käyttämäni tarvikkeet. Neljässä ensimmäisessä pääset kuvia klikkaamalla verkkokauppoihin, josta olen kyseiset tuotteet ostanut. Loput ovat olleet kotoa valmiiksi löytyneitä tarvikkeita.

Patjaneula kappaleiden yhdistämiseen. Neulan kärki on hiottu hiekkapaperilla pyöreäksi. Lyhyemmät neulat tai vaikkapa neulepuikko, johon lahjanaru on teippaamalla kiinnitetty, toimivat myös loistavasti. Aktiivisemmassa käytössä pitkä neula on nopea ja sen takia kätevä työväline.
Lahjanauha kappaleiden yhdistämiseen. Käytän 10mm leveää, jota myydään isoissa rullissa.
Polyesterinen anorakkinyöri 4mm kassien yläreunoihin. Muutkin nyörit tai vaikka lahjanaru käyvät myös. Tärkeintä on, että se on kestävä ja omaan makuun sopiva.
Polypropeeni t-nauha 20mm kassien kantokahvoina. Nauhan leveys kannattaa valita punontaan käytettävien suikaleiden leveyden mukaan sopivaksi. Kuuden rinnakkaisen suikaleen ruutupunonnassa 20 mm leveän saa helposti pujotettua ja se ei kuitenkaan ole löysä punoksen sekaan pujotettuna.
Sakset suikaleiden leikkaamiseen. Käytän ihan perus Fiskarseja, mutta mitkä tahansa riittävän terävät ja käteen sopivat sakset käy.
Paperileikkuri suikaleiden leikkaamiseen. Tämä on vähän turhan kapea, kun mitta riittää vain 6,7 cm mittaamiseen. Paperista tai kartongista pystyy kuitenkin askartelemaan lisäosan, jolla saa mitattua leveämpiäkin suikaleita.
Mikado pelin tikut apuna punonnassa. Grillitikut ja neulepuikot sopivat tähän myös hyvin. Käytä kuitenkin tikkuja, joiden tuhoutuminen ei harmita, koska nämä tikut katkeilee helposti.
Pyykkipojat apuna punonnassa. Erilaiset käsityöklipsit sopii hyvin, mikäli sellaisia sattuu löytymään.
Kynä ja viivoitin sabluunan tekemiseen. Kulmaviivain on kätevä, niin sillä saa helposti suorat kulmat.
Paperi- ja kartonkipakkauksia, joista voi leikata sabluunoita ja apuvälineen taitteluun.
Scroll to Top