RUUTUMYLLYPUNONTA

Tässä punontatekniikassa yhdistyy ruutupunonta ja tuulimyllypunonta. Kahvipussisuikaleista punotaan ruutuja, joissa suikaleiden päät muodostavat sakaroita ruudun reunoihin. Ruudut yhdistetään toisiinsa samalla, kun niitä punotaan tai vasta jälkikäteen riippuen käytettävästä tekniikasta. Alla on kuvattu kaksi eri suikaleleveydellä punottavaa tapaa ja niiden sovelluksia.

KAHDEKSAAN OSAAN JAETTU PUSSIN LEVEYS

Punottavat ruudut ovat puolet tavallisen punotun ruudun leveydestä. Suikaleista yli jäänyt pituus upotetaan viereiseen ruutuun. Ruudut siis punotaan aina toistensa viereen, jolloin niitä ei tarvitse lopuksi enää ommella yhteen kuten ruutupunonnassa. Valmis kori sisältää siis ainoastaan yhtä materiaalia, eikä erillisiä lankoja tai nauhoja tarvita. Punotun korin reunaan jää lopuksi suikaleita sojottamaan, mutta ne saa pääteltyä esim. pujottamalla ne piiloon korin sisäpuolelle. Siistimpiäkin tapoja varmasti löytyy, mutta tämä tapa ei vaadi liimaamista tai ompelua.

Suikaleiden leveys on hieman leveämpi, kuin 8×8 ruutupunonnassa, eli 8 suikaletta rinnakkain punottavassa ruudussa. Tämä sen takia, ettei ylimääräistä punonta-varaa tarvitse jättää saranoita varten, vaan ainoastaan sen verran mitä punokseen tai taittelun epätarkkuuden varalle tarvitaan. Suikaleleveys tässä 15,3 cm leveässä Presidentti kahvipussissa on 5,4 cm. Kuviota suunnitellessa huomaa, että näkyviin jäävät samalla tavalla suikaleen molemmat päät, kuten tuulimyllypunonnassa. Lisäksi suikaleesta näkyy keskeltä kaksi neliön muotoista aluetta.

Upotetusta ohjevideosta pääset katsomaan kaikki ruutupunontaa -YouTube kanavalta löytyvät kahdeksaan osaan jaetun pussin leveyden ruutumyllypunonta videot yhdellä soittolistalla.

ESIMERKKEJÄ BLOGISSA

jatkuu mainoksen jälkeenKUUTEEN OSAAN JAETTU PUSSIN LEVEYS

Mikäli haluat käyttää ruutumyllypunontaan leveämpiä suikaleita, tapahtuu punonta hieman eri tavalla. Suikaleleveys on 15,2 cm levyisistä kahvipusseista punoessa 7,2 cm joka taiteltuna on noin 2,4 cm leveä. Näillä mitoilla suikaleet muodostavat napakan punoksen, kun leveydessä ei tarvitse ottaa huomioon saranoihin muissa punontatekniikoissa tarvittavaa varaa. Ruudut punotaan kahdeksalla suikaleella ja reunoihin jäävät sakarat ovat pituudeltaan kahden suikaleen levyiset. Lopuksi ruudut yhdistetään, niin että kahden ruudun väliin pujotellaan kaksi suikaletta joiden päät joko punotaan yhteen tai päätellään nurjalle puolelle, jolloin punokseen muodostuu suurempia aukkoja. Videoilla näet kuinka ruutu punotaan ja kuinka ruudut yhdistetään. Ruudut voi yhdistää kahdella eri tavalla, jotka muodostavat lopulta kaksi selvästi erilaista punosta.

Upotetusta ohjevideosta pääset katsomaan kaikki ruutupunontaa -YouTube kanavalta löytyvät kuuteen osaan jaetun pussin leveyden ruutumyllypunonta videot yhdellä soittolistalla.

ESIMERKKEJÄ BLOGISSA